Tuesday, December 1, 2015

Video Lama Masa Jadi Architecture Student di UiTM

Aku teringat kat Facebook dulu kawan aku Laida pernah share video ni lepas habis convo di UiTM. Basically ni lah pengalaman belajar di studio. In case ada yang bukan pelajar senibina tapi nak tahu cara-cara kami study ke. Atau kalau ada yang masih bersekolah dan bercita-cita nak jadi arkitek ke, saya sekadar berkongsi. Cuma, kualiti gambar tak lah hebat. Cuma cukup untuk menggamit memori masa dulu & tersenyum sendirian bila fikirkan balik. So, yang masih architecture student tu, rugi sebenarnya kalau tak record moments waktu belajar. Tangkap gambar ke.Gambar candid paling best lah. Haha. Ok bye.
sebuah perjalanan hidup...
Posted by Laida Abdul Rahman on Saturday, 21 May 2011

6 comments:

  1. how about peluang kerjaya akak? my relatives always said that it's hard for a women and bnyak saingan

    ReplyDelete
    Replies
    1. are your relatives from architecture background? Because if they are, I bet they wouldn't say that. Malaysia kan negara membangun. =)

      Delete
  2. btw, nice vid kak :)

    ReplyDelete
  3. kak sophie, i love all about yr post...sy sbnrnya minat nk jd archy ni bkn dr kecik, ye la dulu mane tau ape2 psl hidup nih hehe..sy mula minat dn simpn hsrat nk jd archy ni start form 4 sbb form 4 sy trpaksa ambik lukisan kejuruteraan, lps tu cg sy tu bekas arhy jgk jd melalui dia la minat tu semakin brcambah dr hari ke hari..jd ksimpulannye kat sini sy nk tnye kak sophie ambik diploma ke asasi dulu2? sbb sy confuse nih nk ambik asasi atau diploma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak Sophie ambik degree terus.Course ni memang masuk degree terus lepas habis SPM

      Delete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...